زالی: تهران هنوز در شرایط شکننده‌ای قرار دارد/از نقطه افول بیماری کرونا در تهران دور هستیم-راهبرد معاصر

زالی: تهران هنوز در شرایط شکننده‌ای قرار دارد/از نقطه افول بیماری کرونا در تهران دور هستیم

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با کرونا در تهران گفت: شرایط این شهر کماکان شکننده است و نباید وضعیت را مطلوب و با ثبات بدانیم.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۴ - ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 05
کد خبر: ۶۹۳۵۹

به گزارش راهبرد معاصر علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در نشست خبری «نقش گروه‌های داوطلب در کنترل بیماری کرونا» گفت: روز جهانی داوطلب ۳۵ سال قبل توسط سازمان بهداشت جهانی انتخاب شد. روز جهانی داوطلب به مفهوم این است که التفات عمومی و توجه جهانی به جایگاه وزین این بخش معطوف شود.

او  ادامه داد: در این روز باید به نقش داوطلب توجه کرد. امسال روز جهانی داوطلب با بحث کرونا مقارن شده است. قبلا هم بیماری عفونی داشتیم، اما این بیماری، جهان را با معضل خاصی رو به رو کرده است. ریشه کن سازی این بیماری در عرصه ملی بدون مشارکت جمعی و ظرفیت مردمی امکان پذیر خواهد نبود. تنها از مسیر همکاری مردمی می‌توان این بیماری را کنترل کرد.

زالی افزود: در عرصه جهانی به نظر می‌رسد یک بازآفرینی مجدد در عرصه عواطف انسانی شاهد باشیم. امروز شامل همگرایی و رسیدن به یک نقطه عاطفی مشترک هستیم. این بیماری ابعاد اقتصادی اجتماعی و روانی بیشتری از خودش دارد. متاسفانه با بررسی صورت گرفته با حجم قابل توجی از بروز اضطراب و افسرگی در بین تهرانی‌ها مواجه شدیم.

او ادامه داد: خطر آسیب جدی اقتصادی برای گروه‌های فرودستان، همچنین فروریختن توان روحی فرد از جمله سایر مشکلات بوده است. در این شرایط سخت مردم به کمک‌های التیام آفرین دارند.

جایگاه ممتازی در کار‌های داوطلبانه نداریم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: باید بتوانیم یک انگیزش و امید آفرینی ایجاد کنیم، همچنین مردم را به حفظ شیوه نامه ای بهداشتی ترغیب کنیم. جایگاه ممتازی در کار‌های داوطلبانه نداریم. رتبه ۷۰ در طبقه بندی سازمان سی اف‌ای در کار‌های داوطلبانه داریم و در کمک به اقیار جایگاه ۳۲ را داریم. مردم ما با وقوع حوادث اقدام داوطلبانه کوتاه مدتی را شروع می‌کنند که بعد از فروکش کردن جو موجود، این اقدامات تمام می‌شود. گسترش و ترویج فرهنگ داوطلبانه در نهاد‌های حقوقی و حقیقی نیز انجام می‌شود.

زالی گفت: شهر تهران با وجود تصورات ما شرایط نامطلوبی نسبت به بیماری کرونا دارد. امروز ۵۰۰ بیمار جدید در تهران بستری شده اند  که از آن‌ها ۱۳۵ بیمار در بخش مراقب‌های ویژه بستری هستند. در کل استان تهران بالای ۴ هزار و ۵۰۰ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته، تست مثبت کرونا داشته اند. انگار یک بیمارستان بزرگ ۵۰۰ تخته را باید امروز در تهران افتتاح می‌کردیم. تهران کماکان شکننده است و نباید وضعیت را مطلوب و با ثبات بدانیم. با پدیده بازگشت مواجه هستیم و ممکن است مجددا بازگشت سنگین‌تر و سهمگین‌تر بیماری را ببینیم.

از نقطه افول بیماری کرونا در تهران دور هستیم

او ادامه داد: تهران از بی ثباتی و ناپایداری و شکنندگی رنج می‌برد و نباید این امر را مسئولان و مردم فراموش کنند. هنوز این بیماری در تهران در حال قربانی گرفتن بوده و نباید مطلقا فکر کنیم، بیماری تمام شده است. برای کنترل شدن بیماری کرونا باید دو دوره، هر دوره دو هفته بگذرد تا میزان مبتلا کاهش یابد و بتوانیم بگوییم دوره نهفتگی بیماری به پایان رسیده است. نباید با تغییر در میزان مراجعه تصور کرد به افول رسیدیم از نقطه افول بیماری در تهران خیلی دور هستیم.

او ادامه داد: باید با تحقق محله محوری به کار داوطلبانه کمک کرده و  مفاهیم سلامت باید به درون خانواده‌ها ورود کند. حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیون دانش آموز داریم که می‌توانند سفیر تغییر وضعیت منازل باشند. امروزه نسل جدید در درون خانواده می‌تواند اختیاراتی را بر عهده بگیرد. باید خصلت مسئولیت پذیری را ترویج کنیم. آسیب‌های اجتماعی جدی چند وجهی و پیچیده است.

 

او افزود: نیازمند مشارکت همه مردم برای کاهش آسیب‌های اجتماعی حرکت کنیم. بین میزان توسعه میزان کار داوطلبانه رابطه نزدیکی وجود دارد. اگر بتوانیم مشارکت مردم را افزایش دهیم در بزرگراه مسیر توسعه قرار می‌گیریم.

زالی افزود: ارتقای سرمایه اجتماعی و عنصر رکین اعتماد دو مسئله‌ای که باید به آن توجه کرد و کار داوطلبانه می‌تواند این دو عنصر را ارتقا دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: محله محوری راهبرد جدیدی در کنترل کرونا مورد توجه است. این طرح، یک طرح اجتماعی است و باید ابعاد آن را درک کنیم. با این کار زیر ساخت اجتماعی مردمی را در محلات گسترش می‌دهیم که زیر ساختی با ثباتی در مقابل تکانه‌های اجتماعی است. اگر این ساختار شکل بگیرد نگران سیل و زلزله در تهران نخواهیم بود. با توجه به این طرح مهمترین مسئله اتکا به نیرو‌های مردمی و استفاده از تخصص آن‌هاست.

او ادامه داد: باید از محله‌های تهران که در گذشته در رفع این بیماری کمک می کردند، مجدد استفاده کنیم. سرعت شتابان شهرنشینی باعث شد از هویت اجتماعی محلات دور شویم،‌ به همین دلیل باید محلات بازیابی هویتی شوند. نگاه محله محور می‌تواند مدیریت شهر را آسان‌تر کند.

فرمانده مدیریت بیماری کرونا تهران گفت: تهران به دلیل جمعیت زیاد چالش مهمی دارد. تهران بالاترین حاشیه شهر نشینی، بالاترین جمعیت شناور، بالاترین جمعیت اتباع و بالاترین تراکم جمعیت را دارد، به همین دلیل تهران به گرانیگاه یا مرکز ثقل کرونا تبدیل شده است. اگر تهران کنترل شود، وضعیت سایر استان ها هم بهبود پیدا می‌کند.

باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده